Startpagina
Nieuws | Stentor Deventer

Deventer Monopoly komt eraan

DEVENTER - Er komt een Deventer versie van het Monopoly-spel. De Lebuinustoren, Brink, Rijsterborgherpark en natuurlijk Go Ahead Eagles zullen niet ontbreken in de Deventer variant, die dit najaar op de markt komt. De Deventer iconen vervangen de originele locaties van het Monopolyspel, zoals bijvoorbeeld Lange Poten of de Kalverstraat. [Meer...]

Liever vluchten dan als soldaat moeten doden

DEVENTER - Mohammed Wissam Alhamwi waagde zijn leven voor de kans op een toekomst. Een bootvluchteling is hij, die uiteindelijk succesvol de Middellandse Zee overstak. [Meer...]

Staartjes en Wesselius uit Okkenbroek ongedeerd in Nepal

OKKENBROEK - De Nederlandse klimmers Katja Staartjes en Henk Wesselius uit Okkenbroek zitten dicht bij het epicentrum van de grote aardbeving in Nepal. Ze zijn ongedeerd. De twee waren bezig met een voorbereidingstocht voor hun beklimming van de Gurla Mandhata in Tibet in mei en juni. 

[Meer...]

Bedrijf Stamhuis in Twello overgenomen

TWELLO - Het bedrijf Stamhuis Lineairtechniek uit Twello is overgenomen door Biesheuvel Techniek uit Son en Breugel.

[Meer...]

Vrijspraak Meibergen Deventer; aanhouding onrechtmatig

DEVENTER - Ondernemer Hans Meibergen is in hoger beroep vrijgesproken van verzet bij zijn aanhouding, in mei vorig jaar. Argumentatie van het Hof is dat de aanhouding zelf onrechtmatig was, omdat de politie diverse fouten maakte. [Meer...]

17-jarige Willemijn Bussink uit Lettele wint Frits de Zwerverprijs

LETTELE/HARDENBERG - Willemijn Bussink (17) uit Lettele kreeg vrijdagmiddag op het gemeentehuis van Hardenberg de Frits de Zwerverprijs uitgereikt.De jonge Lettelse won de laatste editie van de schrijfprijs voor jongeren.

[Meer...]

File op A1 door pechgeval tussen Deventer en Bathmen

DEVENTER/BATHMEN - Op de A1 tussen Deventer-Oost en Bathmen ontstond in de nasleep van de vrijdagse avondspits een file door een vrachtwagen met pech. Er ontstond een file van maximaal 6 kilometer. Dat leverde een vertraging op van zo'n 10 minuten.

[Meer...]

Clemens Cornielje op bezoek in Twello

TWELLO - Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland, brengt donderdag 21 mei een werkbezoek aan de gemeente Voorst.

[Meer...]

Agressie jegens NS-medewerkers in Deventer bestraft

ZWOLLE/DEVENTER - Dat zijn agressiviteit jegens twee medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen in november vorig jaar in Deventer de 56-jarige K.K. uit Groningen erg dwars zit, was vrijdag bij de politierechter in Zwolle duidelijk merkbaar. 

[Meer...]

Mishandelingszaak asielzoekerscentrumSchalkhaar verplaatst

DEVENTER - De politierechter in Zwolle heeft vrijdag de strafzaak tegen de 21-jarige A.A., die momenteel in de penitentiaire inrichting in Zwolle verblijft, doorverwezen naar de meervoudige kamer. [Meer...]

Veroorzaker ernstig ongeluk in Klarenbeek krijgt boete en voorwaardelijk rijverbod

KLARENBEEK/ZUTPHEN - De veroorzaker van een ernstig ongeluk in Klarenbeek is door de rechtbank Gelderland veroordeeld tot een boete van achthonderd euro.

[Meer...]

Gewonde door aanrijding met trein bij station Deventer-Colmschate

DEVENTER - Bij het station Deventer-Colmschate is vrijdagmiddag een ongeluk met een trein gebeurd. Volgens de politie gaat het om een aanrijding met een persoon. Een meisje of jonge vrouw zou zijn gegrepen door de trein, maar door de lage snelheid van de trein heeft het slachtoffer de aanrijding overleefd. Wel zou er sprake zijn van ernstige verwondingen.

[Meer...]

Jong en oud runnen pop-up store 1865 in Deventer

DEVENTER - Op het Shita-terrein, het braakliggend terrein aan de Tjoenerstraat, wordt 2 en 3 mei een pop-up store gerund door drie 18-'ers en drie 65+'ers.

[Meer...]

Krakers Houtmarktschool Deventer moeten pand binnen week verlaten

DEVENTER - De rechtbank in Zwolle heeft vandaag beslist dat de krakers die in de Houtmarktschool in Deventer zitten het pand binnen een week moeten verlaten, zodat eigenaar NV Bergkwartier kan beginnen met de voorbereiding van bouwwerkzaamheden.

[Meer...]

Bijeenkomst over economische kansen in Deventer

DEVENTER - Op 1 mei - de Internationale Dag van de Arbeid - houdt de PvdA Deventer een bijeenkomst over de economische positie van Deventer en de lokale en regionale kansen. [Meer...]

Deventenaar (60) onder invloed en met ongeldig rijbewijs

DEVENTER - Een 60-jarige automobilist uit Deventer is vrijdagmorgen aangehouden voor rijden onder invloed. [Meer...]

Lintjesregen flinke stortbui in regio Deventer

DEVENTER/ RIJSSEN-HOLTEN/ VOORST/ LOCHEM - De lintjesregen is in de regio Deventer een flinke stortbui. In totaal ontvingen vrijdagochtend 22 personen een lintje, negentien keer Lid in de Orde van Oranje-Nassau en drie Ridders in dezelfde orde.

[Meer...]

Benieuwd wie er zijn onderscheiden? Kijk dan in de lintjeszoekmachine van de Stentor

Er is weer een regen van oranjelintjes neergedaald over Nederland. Liefst 2.838 mensen krijgen vrijdag een lintje. Ook benieuwd wie door koning Willem-Alexander zijn geëerd met een koninklijke onderscheiding? Kijk dan in de lintjeszoekmachine.

[Meer...]

Deventerse (24) vermist op Keizerslanden

DEVENTER - De politie meldt dat sinds gisteren, donderdag 23 april, een 24-jarige inwoonster van Deventer wordt vermist. Ze is het laatst gesignaleerd in de Meiboomstraat op Keizerslanden.

[Meer...]

Forse toename deelnemers aan Deventer triathlon

DEVENTER - De Triami Sprint Triathlon Deventer wint snel aan populariteit. Nu al zijn er 180 aanmeldingen voor de tweede editie op 3 mei, terwijl er vorig jaar 100 sporters deelnamen. [Meer...]

Delen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail

Nieuws? Informatie?


Averlofrieswijk.nl heeft op dit moment geen ´schrijvende redactie´. Dat betekent dat we afhankelijk zijn van het nieuws dat ons aangeleverd wordt, zodat wij het kunnen plaatsen. Help ons de website bij de tijd houden. Heb je nieuwe informatie, nieuws, foto´s, of tips. Laat het ons weten. Alleen zo houden we samen de website interessant.

©2015 Ontworpen door Marco Tibben> mobiele versie  [Uitloggen  Redactie    
Shirt Met HumorShirt Met BoodschapShirt Met Hup HollandShirt Met HeetenShirt Met Averlo FrieswijkShirts voor Scouts